5 Populära iPhone-appar för yogisar

Yoga är idag större än någonsin vilket fått många att bli sugna på att prova denna populära träningsform. Men hur gör man om man inte har något yogacenter i närheten eller om man helt enkelt vill utöva yoga i hemmets lugna vrå? Lösningen finns väldigt nära, nämligen i din iPhone. Där finns massor av appar för yoga där du både kan lära dig grunderna och ta del av mer avancerad utövning. Det kan dock vara svårt att hitta rätt i appdjungeln. Därför följer här fem bra tips som du kan använda om du vill ta mobilen till hjälp när du utövar yoga.

shutterstock_401693140Appar för nybörjare

Om du vill testa yoga men är ny på mattan så finns det en handfull hjälpsamma appar som är skräddarsydda för nybörjare. En av dessa är appen 5 Minute Yoga. Här är sessionerna endast fem minuter långa, vilket är precis lagom när man är nyutövare. Ofta är det bättre att börja med korta sessioner för att senare öka i både tid och svårighetsgrad. Universal Breathing: Pranayama fungerar också bra för den nyblivna yogin. I den fokuserar man främst på andningen, vilken är själva utgångspunkten i yoga. Om du lär dig andas rätt från början har du en bra grund att stå på. Båda dessa appar finns till iPhone.

Yoga-appar för alla

Yoga Academy är en annan app som passar både nybörjare och proffs. I den här appen kan du själv välja din svårighetsgrad. Om du vill fokusera på att lära dig en pose i taget är Yoga.com appen för dig. Här får du tillgång till över 300 olika yogaposer, kompletta med medföljande instruktioner. Down Dog är appen för dig som lätt blir uttråkad av repetitiva övningar, eftersom du får en ny session varje gång du loggar in. Som du säkert ser finns det stora möjligheter att börja med yoga hemma. Med den här listan hoppas vi att du fått lite hjälp på vägen när du ger dig ut på ditt yogaäventyr.