Hälsoeffekterna av att utöva yoga

the-health-effects-of-exercising-yogaYoga är en uråldrig form av träning och det är ett beprövat holistiskt hälsosystem som har oändligt många fördelar. Det får de som utövar yogan att må bra helt enkelt. Det finns många hälsoeffekter med yoga och många av de positiva effekterna är dessutom vetenskapligt bevisade.

Några av fördelarna med yoga är bland annat att det detoxar och renar din kropp, det ökar syresättningen av blodet och en del ställningar stimulerar även dina matsmältningsorgan som njurarna och levern. Det ger dig dessutom större tålamod, eftersom det övar dig i att släppa taget om resultatet och frigöra spänningar som kommer av stress. Yoga övar dig också i att leva i nuet. Genom att hålla positionerna i yogan och fokusera på din andning så kommer du att lära dig att inte vara otålig och att du ska leva i nuet.

Yoga bidrar även till att balansera dina hormoner och får därmed ditt system i balans. Det finns olika ställningar som ökar produktionen av olika hormoner och genom att lära dig dessa kan du även på ett bättre sätt lära dig vad din kropp behöver. Du kommer helt enkelt att lära känna dig själv och din kropp genom yogan. Yoga ökar även din koncentrationsförmåga och genom att du lär dig att meditera kommer du att bli mer fokuserad i vardagen.

Dessutom gör yoga att du blir starkare och får en bättre kontroll över din kropp. Det kommer i sin tur att leda till att ditt självförtroende ökar och att du vet med dig att du klarar av saker. Det sägs även att yoga stärker din intuition, då meditation i sig hjälper dig att lugna och stilla dina rädslor. På så sätt kommer du att bli i bättre balans med dig själv. Därmed kommer även din intuition att leda dig framåt. Det sägs även att yoga stimulerar din kreativitet. Faktum är att det finns otroligt många hälsofördelar med yoga och näst intill inga nackdelar.