Om Global yoga

om-global-yogaGlobal yoga härstammar från yogan men har utvecklats för att passa 2000-talets människa. Tanken är att de fysiska utmaningarna i yoga varvas med mentala intentioner. Man blandar tekniker från både öst och väst för att få fram rätt precision och flöde. De flesta nya yogalärare idag utbildar sig inom global yoga för att kunna erbjuda en träningsform som hjälper den moderna människan optimalt. Genom att träna global yoga så får du garanterat en heltäckande träning som kommer att hjälpa dig att bygga upp din styrka både mentalt och fysiskt, och dessutom att hantera din vardag bättre.

Global yoga är en yogaform som passar just dig, eftersom du kan anpassa den efter dina förutsättningar och behov. Genom att träna global yoga kommer du att bli starkare och rörligare i kroppen, och även öka den mentala uthålligheten. Man arbetar både med andningen och den fysiska styrkan. Övningarna som man använder sig av inom global yoga kan variera beroende på vilken lärare man har. En fördel med detta är att det innebär att om du skulle känna dig obekväm eller inte helt nöjd med övningarna första gången du provar, så kan det vara en god idé att prova med en annan lärare inom global yoga.

Global Yoga finns tillgängligt över hela Norden och därför kan du prova på formen näst intill vart du än befinner dig. Det finns även möjlighet att ta yogakurser online för dig som föredrar att träna hemma. På så sätt kan du även ta med dig din träning på semestern. Det skapar en större flexibilitet för dig som vill träna men inte alltid har tiden att ta dig till ett träningspass. Det finns inga ursäkter för att inte börja träna yoga redan idag. De fysiska och mentala hälsomässiga fördelarna med att utöva yoga är för bra för att inte prova.