Yoga som terapi

yoga-as-therapyMånga upplever att yoga hjälper dem på många olika plan och allt fler läkare har istället för att ordinera ut medicin valt att ordinera yoga. Detta är svar på exempelvis sömnsvårigheter och depressioner, för att nämna något. Det finns givetvis ingen garanti för att det fungerar på alla men forskning visar att de människor som sysslar med yoga mår mycket bättre än de som inte gör det. Det finns solskenshistorier om dem som inte har lyckats sova en hel natt på 10 år men efter enbart 2 veckor med yoga så har de lyckats att göra detta. Yoga kan även hjälpa mot migrän, mot mag- och tarmproblem och nack- och axelvärk.

Om du lider av kramp som du har svårt att bli av med så är yoga ett alternativ för dig. Du har ingenting att förlora på det. Om du går till din läkare så kan denna hjälpa dig med vilka övningar som du ska fokusera på för att bli av med dina besvär. Du kan även börja att ta yogakurser på egen hand. Det finns dessutom medicinsk yoga som är mycket lämpligt för den som vill utöva yoga som terapi. Oavsett vad du har för krämpor så kan yoga hjälpa dig, och dessutom får du chansen att hitta lugn och harmoni i ditt liv.

Yoga kan hjälpa dig att hantera saker bättre på ett psykiskt plan, men även på ett fysiskt plan. Genom att du börjar att meditera kommer du att få bättre kontroll över din kropp och din stress kommer gradvis att minska. Många av de krämpor som människor brottas med i vardagen kommer från just stress, och därför är det viktigt att man gör det man kan för att man ska kunna reducera stressen. Enligt forskning vet man att yoga bidrar med positiva effekter på kroppen, såväl fysiskt som mentalt.